Martat

Metsapirtti

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Metsäpirtin Kirkonkylän marttayhdistys

Kokouksia

 • 20.01.1936 Vuosikokous
  • Metsäpirtin Kirkonkylän marttayhdistyksen vuosikokous pidettiinkin t.k. 20 p:nä ns:n talossa.
   • Kokous aloitettiin laulamalla Kiitos sulle Jumalani. Opettajatar A Kuoppa avasi kokouksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin rva M Tepponen ja sihteeriksi rva H Susi. Luettiin seuran vuosikertomus ja hyväksyttiin tilit sekä myönnettiin tilintekijälle ja johtokunnalle tili- ja vastuuvapaus.
   • Esitettiin seuran työsuunnitelma tätä vuotta varten. Käsityöiltoja järjestetään joka toinen viikko, emäntäpäivät ensi kesänä ja seuraavat kurssit: vuodevaate-, sauna- ja kirjanpitokurssit. Lisäksi palkataan neuvoja koko vuodeksi. Kilpailuja järjestetään käsien ja astioiden pesussa. Yhdistykselle päätettiin hankkia mankeli. Hyväksyttiin tulo- ja menoarvio sekä toimitettiin johtokunnan vaalit. Vakinaisiksi jäseniksi valittiin rvat H Lamppu, Aino Kuoppa ja Hilja Loponen sekä neidit K Susi, A Myöhänen, varalle rvat Lydia Kuoppa ja Maikki Tepponen. Käsityötoimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi op:r Aino Loponen ja jäseniksi neidit Maikki Kuoppa, Alma Orava ja Aino Peltonen. Huvitoimikuntaan valittiin Tyyne Susi, Elina Tuokko, Hilma Martelius, Emilia Meskanen, Irja Susi, Jooseppi Viskari, Uuno Tuohioja, Heikki Kuoppa ja Juho Kuoppa. Järjestysmiehiksi valittiin Matti Lamppu, Jooseppi Viskari, Niilo Martelius ja Uuno Tuohioja.
   • Tilintarkastajiksi op:r Aino Loponen ja kirjuri Väinö Hankkio, varalle Hilma Susi ja Aino Hankkio. Edustajiksi piiriliiton kokoukseen valittiin rva Age Paussu ja op:r Aino Loponen, varalle Alma Orava ja Aino Kuoppa.
   • Matka-avustusta myönnettiin 150 mk. Jäsenmaksua päätettiin kantaa 3 mk.
   • Pikkumarttojen toimintaa päätettiin jatkaa.
   • Johtokunnan kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi rva Hilma Loponen, varapuheenjohtajaksi neiti Alma Myöhänen, rahastonhoitajaksi rva Helena Lamppu ja sihteeriksi neiti Kaisa Susi.
Henkilökohtaiset työkalut