Keskustelu:Kivennavan kylät
Metsapirtti
Keskustelusivun tarkoitus on lyhyesti esitellä peräkkäin kaikki Kivennavan kylät. Kylien varsinainen esittely on niiden omalla sivulla, joissa näyttäisi olevan tarvetta ainakin kolmelle alasivulle. Tein niihin linkit taulukkopalkilla, jonka ulkoasua olen miettinyt. Vaihtoehtoja on ollut toistaiseksi kaksi.
Esimerkki:
Kaukolempiälä
Kaukolempiälää kutsuttiin myös Perä-Voipeelaksi. Se oli yksi Kolmikyläksi nimitetyn kylärykelmän kokonaisuudesta.
Historiaa | Talot 1939 | Holttilan suvut | Holttila nyt |
Toinen vaihtoehto:
Kaukolempiälä
Kaukolempiälää kutsuttiin myös Perä-Voipeelaksi. Se oli yksi Kolmikyläksi nimitetyn kylärykelmän kokonaisuudesta.
>Tiedot Kaukolempiälästä vielä puuttuvat< | Kaukolempiälän suvut | Kaukolempiälän talot 1939 | Kaukolempiälän historiaa |
Ulkonäkö ei mielestäni muuten ole oleellinen, mutta helppokäyttöisyys ja yhdenmukaisuus kylien kohdalla voisi olla tavoite. Pekka 28. joulukuuta 2015 kello 01.31 (UTC)
Kivennavan kylät
Kivennavalla on aikojen saatossa ollut erilaisia ja erinimisiä kyliä. Kylien maantieteelliset rajat ovat myös vuosisatojen vieriessä muuttuneet. 1930-luvulla olleet kylät ovat toki ne viimeiset, joissa esipolvemme ovat asuneet ja joita vanhempamme muistelevat. Niiden rakenne on pääosin isojaon aikaisten päätösten mukaisia. Terijoen itsenäistymien ja laajeneminen vastaavasti pienensivät Kivennavan aluetta. Koska tässä pyritään tarjoamaan Kivennavan historiaa, niin on luontevaa, että myös kylien kohdalta otetaan huomioon niiden historia ja nimitykset. Esimerkiksi tuo Tiilimaa (ja sen monet eri nimitykset) on ollut Kivennavan kylä aina 1900-luvulle asti. Ei sitä voi unohtaa, vaan on otetava mukaan. Sen sijaan esim 'kolmikylää' ei käsittääkseni ole ollut koskaan olemassa, vaan tuota nimitystä on käytetty kirjoitettaessa Kolmikylä-kirjaa. Vastaavia kyläkoosteita on muuallakin. Yksi tekijä näiden kyläkoosteiden muodostumiselle ovat olleet koulupiirit. Tähän kokonaisuuteen (ja 'virtuaali-Kivennapaan') on hyvä luoda myös näkymä kylien maantieteellisen alueen kehittymiseen. Kovin paljon kartta-aineistoa tästä näkökulmasta tarkastellen ei ole käytettävissä, mutta etsitään mitä löytyy.
Kalevi 29.12.2015 klo 04.41)