METSÄPIRTTIJÄRJESTÖT

  1. Kokouksen avaus

    Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 12.00. Hän kertoi Metsäpirttijärjestöjen yhteistyön saavutuksista sekä muuta ajankohtaista: - paikannimien keruu
    - Metsäpirtti-lippu, 5 kpl, suunnitellut Jukka Suvisaari
    - Metsäpirtti-viirin suunnittelu tehty
    - tekeillä on Taipaleen taistelupaikat kiertävä yleisökierros, 3-5 km, opastetauluineen. Opetusministeriön kanssa keskusteltu ja suhtautuminen on myötämielistä.
    - Tekeillä on talosta taloon kierros Terentilästä, tekemässä Aulis Ukkonen ja Kimmo Laulajainen. Lapanaisten kylästä vastaavaa valmistelee Julia Keski-Mäenpää.
    - Topi Laulajainen on tehnyt Metsäpirtistä pienoismallin, joka on nähtävänä Karjalatalon Galleria salissa.
    - Moskovan TV:ssä esitetty venäläisten tekemä Karjala takaisin -ohjelma on videolla nähtävänä, koetetaan saada käännös suomeksi. Markus Lehtipuu on tulkannut esityksiä. Hän puuhaa myös Koko Suomen Liittoa. Nimiä kerätään, jotta ehdokkaita saadaan jo seuraaviin vaaleihin mukaan.
    - 1000 on anonut jo maitaan takaisin rajan takaa. Rovaniemen yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Jussi Liihonen ajaa asiaa. Paperit lähetetään Venäjälle. Jos tämä ei johda tulokseen, niin asia lähetetään kansainvälisen oikeuden käsiteltäväksi.
  2. Edellisen kokouksen pöytäkirja
    Käsiteltiin ja hyväksyttiin.
  3. Tilitys lahjoitusmaatalonpoikien muistomerkin rahoituksesta
    Aulis Ukkonen esitti laatimansa tilityksen koko projektista.
    Liite
  4. Yhteistyön jatkuminen tulevaisuudessa
    Metsäpirtti Seura ry:n puheenjohtaja Kalevi Hyytiä käytti puheenvuoron yhdistyksen valmiudesta vastata sille edellisessä, Tampereella pidetyssä kokouksessa esitettyyn haasteeseen.

    Yhdistys on viime vuoden aikana uusinut sääntönsä. 18.12.2002 pidetyssä syyskokouksessa perustettiin Metsäpirttijärjestöt-toimikunta. Toimikunta laatii itselleen toimintasuunnitelman ja jatkaa Metsäpirtti järjestöjen tavoin yhteisten asioiden hoitamista. Toimikuntaan ovat tervetulleita myös sukuseurojen edustajat.

    Leo Laulajainen: Näissä puitteissa yhteistyö on toiminut hyvin. Toimikunnassa voitaisiin hyvin hoitaa yhteistyö.

    Esko Lylander: Keskusteltiin pitäjäjuhlasta palatessa bussissa. Vastustettiin liittymistä Metsäpirtti Seuraan jäsenenä, koska pelättiin jäsenmaksuja. Evästys oli: pyritään säilyttämään nykyinen järjestelmä. Itse en näe estettä liittyä Metsäpirtti Seuran toimikuntaan.

    Helka Korpela: Yksityiset henkilöt voivat liittyä jäseniksi Metsäpirtti Seuraan. Ei ole estettä olla toimikunnassa vaikka ei olekaan jäsen.

    Ossi Tuokko: Päällekkäinen järjestäytyminen ei ole järkevää. Tällaista yhteistyötä tulee tehdä juridisesti pätevissä puitteissa. Siksi uuden rekisteröidyn järjestelmän sijaan Metsäpirtti Seuran toimikunta voisi olla hyvä. Sen toiminnan tulee kuitenkin olla alueellisesti kattava.

    Aulis Ukkonen: Toimikunnan kokoukset tulee pitää muualla kuin Helsingissä. Järjestöistä pitäisi olla vähintään kaksi edustajaa kustakin. Toimipaikka voisi olla Tampere.

    Leo Laulajainen: Kaksi edustajaa kustakin järjestöstä on sopivasti. Toimikunta valitsee sitten keskuudestaan puheenjohtajan.

    Kalevi Hyytiä: Nykyisellään Metsäpirttijärjestöt toimii rekisteröimättömänä, jolloin vastuu ylöspäin on auki. Järjestöjen on rekisteröidyttävä tai etsittävä juridinen henkilö, jonka puitteissa jatkaa toimintaa.

    Leo Laulajainen: Opetusministeriössä painaa paljon, jos yksityistä henkilöä arvostetaan. Aulista arvostetaan ja hankkeet ovat tulleet erittäin edullisiksi.

    Aulis Ukkonen: Nyt on päätettävä jatketaanko toimintaa entisellään vai toimitaanko jatkossa Metsäpirtti Seuran toimikuntana. On myös valittava vetäjä.

    Esko Lylander: Väki kääntyi sille kannalle, että Metsäpirtti Seuran puitteissa voidaan toimintaa jatkaa kunhan ei tule kustannuksia.

    Päätettiin, että Metsäpirttijärjestöjen toimintaa jatketaan Metsäpirtti Seuran Metsäpirttijärjestöt-toimikuntana.

  5. Toimikunnan vetäjä
    Aulis Ukkonen esitti jo aiemmin seuraajakseen Ossi Tuokkoa.
    Leo Laulajaisen mielestä vetäjiä tulisi olla useampia kuten Sakkolan toiminnassa.
    Kimmo Laulajaisen mielestä vetäjä voisi olla muualta kuin Helsingistä.
    Esko Lylanderin mielestä koollekutsujan tulisi alku vaiheessa olla Etelä-Suomesta.
    Mauno Hämäläinen ehdotti Anneli Virtasta Uudestakaupungista.
    Helka Korpela kertoi, että Tampereen ehdokas toimikuntaan on Raija Haapsaari, joka voisi myös toimia vetäjänä.
    Aulis Ukkonen esitti vielä Pekka Silventoista ja Teuvo Hatakkaa, joka on ollut Espoon urheilujohtaja.
    Kalevi Hyytiän mielestä olisi tärkeää, että toiminnalle olisi tästä eteenpäin vahva jatkumo. Siksi hänestä Aulis Ukkonen olisi hyvä jatkaja ja toisena Leo Laulajainen.
    Aulis Ukkonen esitti Helka Korpelaa ajatellen pitkän linjan jatkumoa.
    Mauri Ukkosen mielestä vetäjällä tulee olla laaja kokemus.
    Aulis Ukkonen: Leo Laulajainen ottaa koordinointivaiheen hoitaakseen ja kutsuu Alastaroon Metsäpirtti Seuran toimikunnan, joka toimii yhteisten hankkeiden toteuttamiseksi.

    Koollekutsujaksi nimettiin Kalevi Hyytiä, joka kutsui saman tien kokouksen koolle lauantaina 1.3. klo 12 Tuttujen tupaan Alastaroon. Metsäpirtti Seura lähettää asiasta tiedotteen kaikille järjestöille.

  6. Metsäpirtin pitäjäjuhlien tilitys
    Metsäpirtti Seuran sihteeri Ilmi Pesonen esitti viime kesänä Metsäpirtissä Metsäpirtti Seuran järjestämien pitäjäjuhlien tilit. Lopputulos oli 441,12 € tappiota.
    Liite

  7. Pitäjäjuhlan järjestäminen 2003
    Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Metsäpirtin pitäjä erosi Sakkolasta. Tätä tulee juhlia pitäjäjuhlan yhteydessä.
    Etelä-Pohjanmaa harkitsee olisiko Seinäjoen lähistöllä paikkaa, missä juhlat voisi pitää kaksipäiväisinä.
    Aulis Ukkonen muistutti, että Pyhäjärvi paljastaa lahjoitusmaatalonpoikien muistomerkin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

  8. Uusia talkoita
    Hautausmaan raivaaminen ja kirkon kivijalan seudun siivoaminen ovat kiireellisiä töitä Metsäpirtissä. Siksi Metsäpirtti Seura järjestää talkoomatkan 25-28.4.

  9. Internet sivusto
    Kalevi Hyytiä toivoo, että pitäjän kotisivuja käyttäisivät kaikki Metsäpirtti järjestöt tiedotuskanavanaan, josta saa tiedon tulevista kokouksista ja tapahtumista sekä yhteyshenkilöistä.
    Sivuilla julkaistaan myös vanhoja valokuvia, joissa olevien henkilöiden nimet ovat unohtuneet.

  10. Suvannon Seudun sukupiiri
    Seuraava kokous pidetään Karjalatalon Sortavala-salissa 1.2. klo 13.00.

  11. Metsäpirtti esittäytyy
    Metsäpirtti Seura ry esittelee Metsäpirttiä Karjalatalon juhlasalissa 23.1. klo 18.00.

  12. Helena Eevan lauluja, konsertti Lappeenrannassa
    Keskiviikkona 15.10. pidetään Toivo Kärjen ja Helena Eevan yhteiskonsertti. Esiintyjinä ovat mm Pasi Kaunisto, Markku Aro ja Eila Pienimäki. Liput 15.00 € Karjalamyymälän kautta.

  13. Kokouksen lopettaminen
    Klo 15.30 Aulis Ukkonen kiitti kokoukseen osallistuneita ja toivoi, että Metsäpirtti asiaa ajetaan jatkossakin eteenpäin.

Vakuudeksi: Aulis Ukkonen, Puheenjohtaja
Ilmi Pesonen, Sihteeri


Tiedosto: 20030111.htm
Laadittu: 28.02.2003
Päivitetty: 28.02.2003